Selasa, Ogos 28, 2007

Blog partner baru...

Yahooo nampaknya red dah ada partner baru yang akan
bersama sama mengupdate blog ni. jadi lepaih ni makin meriah la jawapnya.
nama nya NoName>> tadak nama la tu hehe..

ok la chiowwww sin chee

Atas nama perjuangan

hayatilah perjuangan sebenar kemerdekaan

Khamis, Ogos 23, 2007

M.nasir

Percutian dilangkawi

Teluk Datai 'Langkawi'Kedah

Pantai Cenang 'Langkawi 'Kedah

assalamualaikum semua....
Red nak promote sekit pasal langkawi... inipon lepas kawan red
tauke chalet kat pantai cenang tu mintak red promotekan chalet mereka kat blog ni...

Nama Chalet tu ABmotel.. dan pada pandangan red memang best chalet depa ni.

Harga menginap plak tak mahal diantara Rm90-Rm120 dan ada package menarik
yang depa offer.kiranya kat chalet ni memang banyak perkhidmatan yang depa
bagi daripada sewa keta,sewa motor,island hopping dan memacam lagi la.

Tapi lepaih sembang ngan member red yang lain depa pon nak red promotekan
chalet memasing.Package yang depa tawarkan pon tak kurang hebat.Bagi yang tempah kat red depa akan bagi diskaun Special punya.Bagi yang datang berkumpulan memacam aktiviti boleh diaturkan.pendek cerita kalo anda berminat kita boleh bincang pasal percutian dilangkawi

Red letak poll kat sebelah tu ..harap anda semua undilah dan kalo undian tinggi yakni ramai owang yang berminat nanti red letakkan satu link blog baru tentang semua chalet kat langkawi dan anda boleh pilih yang mana satu bagus.

Kalo berminat anda boleh la tepon member red ni dan dia akan aturkan semuanya...

>>EDY 013-4055940<<
ok semua assalamualaikum

Ramli sarip

Ramli sarip - Doa buat kekasih
Ramli sarip - Akal vs Jiwa
Ramli sarip - Adam hawa
Ramli sarip - Kamelia
Ramli sarip - Istilah bercinta
Ramli sarip - Bukan kerana nama
Ramli sarip - Batu




Red akan cuba tambah lagik lepaih ni.....
sekarang sebuk sekit keja......

Lagenda Rock

red memang suka pada lagu begini... sempoii...
harap- harap tu para pemuat turun pon suker........

Headwind - Cinta sicamar putih
Gravity - sinambungan cinta
Illusi -Puisi cinta
Helter Skelter - Melissa
Illusi - Segalanya kuterima
Gersang - Masih aku terasa
Gingerbread - Selamat tinggal
Headwind - kita serupa
Gravity - kau satu dalam sejuta
Headwind - Suraya
Gravity -Kau salju cintaku
Gersang - kau ilhamku
Unwanted - Masih ada rindu




red harap kalo ada sebarang cadangan atau pembetulan
emailla kat alamat ni ....Adminredline@gmail.com

Selasa, Ogos 21, 2007

Ramli sarip

Ramli sarip - Perjalanan hidup
Ramli sarip - Ku dihalaman rindu
Ramli sarip - Blues felda blues
Ramli sarip - Dondang
Ramli sarip - Budaya
Ramli sarip - Bicara uda dan dara
Ramli sarip - Nyanyian serambi
Ramli sarip - Teratai
Ramli sarip - Datang dan pergi
Ramli sarip - Dihujung keluh

Selamat download semua......wachaaaaaa.......................

jamal abdillah


Jamal abdillah - Nasib diriku
Jamal abdillah - Dimana kemesraaan
Jamal abdillah - Pilihan hati
Jamal abdillah - Tidurlah wahai permaisuri
Jamal abdillah - kereta baru
Jamal abdillah - Kerlingan
Jamal abdillah - Perpisahan tanpa rela
Jamal abdillah - sekuntum bunga ditaman hati
Jamal abdillah - Aku kembali
Jamal abdillah - Kabus diwajahmu
Jamal abdillah - Bunga pujaan
Jamal abdillah - Namamu dibibirku
Jamal abdillah - Hilangkan rinduku
Jamal abdillah - kembalilah
Jamal abdillah - Hatiku luka kembali
Jamal abdillah - Derita cinta
Jamal abdillah - Dimana bayangmu

Selamat memuat turun semua wachaaaaaaaa.............

DOWNLOAD====>>klik sini untuk download


Khamis, Ogos 16, 2007

Jeffrydin

lagu jeffrydin ni red up;loadkan untuk semua
peminat dia.....terutama owang yang request tu....
Musti download...hehe...


Jeffrydin >>Aku hanya teman biasa
Jeffrydin >>Bayangan dikabus pagi
Jeffrydin >>Bibir mesa jiwa parah
Jeffrydin >>Dendang penyanyi pujaan
Jeffrydin >>Dendang remaja
Jeffrydin >>Gadis manja
Jeffrydin >>Hatiku kecewa
Jeffrydin >>Kasih berduka
Jeffrydin >>Kasihku pergi
Jeffrydin >>kenanganku
Jeffrydin >>merindu kasih
Jeffrydin >>Oh salina
Jeffrydin >>Seruling anak gembala
Jeffrydin >>seruling mambu
Jeffrydin >>Yale Yale




selamat muat turun semua...............tinggalkan pesanan kat cbox
sekiranya anda mempunyai masalah untuk muat turun mp3......

Koleksi IKLIM

Koleksi iklim

Iklim - Hakikat sebuah cinta
Iklim - Blues terrenganu kite
Iklim - Budi
Iklim - Bukan aku tak cinta
Iklim - Bukan niatku
Iklim - Bunga emas
Iklim - Dipintu mahligai
Iklim - Dunia
Iklim - Gerhana cinta luka
Iklim - Mahligai syahdu
Iklim - Mimpi yang pulang
Iklim - sandiwara cinta semusim
Iklim - satu kesan abadi
Iklim - seribu kali sayang
Iklim - Suci dalam debu

selamat download semua.............


P.Ramlee

P.ramlee - nak dara rindu
P.ramlee - aduh sayang
P.ramlee - sabar
P.ramlee - terbang burung terbang
P.ramlee - malam bulan dipagar bintang
P.ramlee - Ago go
P.ramlee - Azizah
P.ramlee - Jangan tinggal daku
P.ramlee - madu 3
P.ramlee - sua sue kemuning
P.ramlee - didalam air terbayang wajah
P.ramlee - dimanakan ku cari ganti
P.ramlee - oh papa saya mau kawin
P.ramlee - sedangkan lidah lagi tergigit
P.ramlee - tidurlahwahai permaisuri
P.ramlee - tunggu sekejap


selamat donload semua............wachaaaaaaaaaaaaaaa......

Khamis, Ogos 09, 2007

Hadis riwayat Abu Hurairah ra.,

Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata: Pada suatu hari, Rasulullah saw. muncul di antara kaum muslimin. Lalu datang seorang laki-laki dan bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Iman itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, pertemuan dengan-Nya, rasul-rasul-Nya dan kepada hari berbangkit. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, apakah Islam itu? Rasulullah saw. menjawab: Islam adalah engkau beribadah kepada Allah dan tidak menyekutukan-Nya dengan apa pun, mendirikan salat fardu, menunaikan zakat wajib dan berpuasa di bulan Ramadan. Orang itu kembali bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Ihsan itu? Rasulullah saw. menjawab: Engkau beribadah kepada Allah seolah-olah engkau melihat-Nya. Dan jika engkau tidak melihat-Nya, maka sesungguhnya Dia selalu melihatmu. Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, kapankah hari kiamat itu? Rasulullah saw. menjawab: Orang yang ditanya mengenai masalah ini tidak lebih tahu dari orang yang bertanya. Tetapi akan aku ceritakan tanda-tandanya; Apabila budak perempuan melahirkan anak tuannya, maka itulah satu di antara tandanya. Apabila orang yang miskin papa menjadi pemimpin manusia, maka itu tarmasuk di antara tandanya. Apabila para penggembala domba saling bermegah-megahan dengan gedung. Itulah sebagian dari tanda-tandanya yang lima, yang hanya diketahui oleh Allah. Kemudian Rasulullah saw. membaca firman Allah Taala: Sesungguhnya Allah, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang Hari Kiamat; dan Dia-lah Yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui di bumi mana ia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal. Kemudian orang itu berlalu, maka Rasulullah saw. bersabda: Panggillah ia kembali! Para sahabat beranjak hendak memanggilnya, tetapi mereka tidak melihat seorang pun. Rasulullah saw. bersabda: Ia adalah Jibril, ia datang untuk mengajarkan manusia masalah agama mereka


Download game plak

red selalu main gak game nihh....
menghilangkan rasa bosan....... apa kata kita kongsi sesama plak....

Gamehouse Bounceout [full version]
Gamehouse Big Kahuna Reef[full version]
Gamehouse Bejeweled 2 [full version]
Gamehouse Ancient Tripeaks[full version]
Gamehouse Adventure inlay [full version]

selamat download dan mainla la dikala bosan tu.......


Selasa, Ogos 07, 2007

Isnin, Ogos 06, 2007

Lagu 60an

Rojak 60an

A.Ramlie - panduan kasih
A.razak - joget gadis desa
A.Talib - kerna budi jasad tertawan
Ahmad jais - seraut wajah
Azizah Mohammad - Syurga idaman
Fatimah M.amin - teruna
J.kamisah - irama desa seberang
J.kamisah - Rayuanku
J.sham - patah hati
J.sham - suratku untukmu
R.Azmi - Pak hitam
S.jibeng - Cik Ainon janda muda
S.jibeng - Selamat tinggal pujaan


Hepi Donlod................

S.M.Salim The Collection

Koleksi S.M.Salim

S.M.Salim - Entahkan jadi entahkan tidak
S.M.Salim - seloka cak kun cak
S.M.Salim - biarkan ku pergi
S.M.Salim - assalamualaikum
S.M.Salim - inang sianak dagang
S.M.Salim - putih tetap putih
S.M.Salim - selapis kasih sedulang rindu
S.M.Salim - bukit kepong
S.M.Salim - sama rasa
S.M.Salim - Bergeding dang dong

Selamat download semua.......

J.mizan

J.mizan - Desa permai
J.mizan - Hari ini dan semalam
J.mizan - Hatiku dan hatimu
J.mizan - Kalau ku bayangkan
J.mizan - Ku membawa diri
J.mizan - Melati ditapal batas
J.mizan - Mencari kesayanganku
J.mizan - Merak kayangan
J.mizan - Senandung semalam
J.mizan - Tiada jalan kembali


Selamat mendownlaod semua............

Salamiah hassan

Makcik ni menang diva masa kegemilangan dia dulu.
Meh kita perdengarkan kembali lagunya ..............

Salamiah hassan - Bayu temanku
Salamiah hassan - Gelombang
Salamiah hassan - Hampa ku rasa
Salamiah hassan - Menghitung hari
Salamiah hassan - Sabarlah sayang
Salamiah hassan - Semut dititian usang


Heppy donlod...........

60-an

Jom kita layan 60an dulu......

Ahmad jais - Menanti diambang syurga
A.Ramlie - Buah hatuku sayang
Habibah Yaacob - Malam ini kita berpisah
Kartina dahari - Bunga melur
Kartina Dahari - Tanjong katong



Selamat mendownload...........

Sabtu, Ogos 04, 2007

Baru balik kerja letih gak oooo....

Aduss pukul 2 baru boleh balik keja...... balik lewat bukan pasal banyak keja
tapi polis wat goblok rata wehh... operasi la katakan. Motor aku tu masalahnya cukai jalan dah mampuih heheeh.......
Tapi aku dok plan dah nak bagi hangpa download lagu santana plak...
Jadi sila download la sesuka hati......

Santana - Black magic woman
Santana - Oye como va
Santana - Evil ways
Santana - Hold on
Santana feat Musiq - Nothing at all
Santana ft Steven Tyler - Just feel better


Ada lagi lagu nihh tapi aku dah ngantok sangat nihh... jadi sambong sok la plak
chiowwww sin cheeee

Jumaat, Ogos 03, 2007

Lagi lagu lama kali ni A.Romzi plak

Dok dengaq lagu A.romzi sedap la plak. Sebab tu la ayah suka sangat kat penyanyi nihhhh
ayah kata banyak sangat kenangan bila dengat lagu 60an ni.aku plak bagi kat sesapa nak download klik la kat link bawah tu.........


A.Romzi - Alam baru

A.Romzi - Burulah

A.Romzi - Dunia dan aku

A.Romzi - Jangan dinafi

A.Romzi - katakan padaku

A.Romzi - Lagu 3 kupang

A.Romzi - Menanti dewi

A.Romzi - pedoman

A.Romzi - Pelita

A.Romzi - Ratapanku

A.Romzi - Saujana

A.Romzi - Sengsara

A.Romzi - Sepuloh budak hitam

A.Romzi - Zunika


Muat-turunlah lagu ini sementara boleh.......



XPDC ke gua kelam perlis


Gambar ni aku amik masa bawak family pi ke gua kelam perlis.Saja la kan kami pi piknik
sekeluarga tapi ayah tak mau amik gambaq sebab dia malu sekit kalo bab bergambaq samala cam aku maluuu hehhehehe......
Namun piknik kali ni memang hebat gila weh sebab dah lama sangat kami tak pi wat aktiviti
macam ni, almaklumla sebuk keja konon.......tapi bz tu sebenaqnya hanya alasan ja...kalo nak sribu daya tanak sribu dalih. Sok sok kalo depa dah tadak kat dunia ni baru nak nyesal tadak gunanya lagi.owang tua ni sebenaqnya bukannya nak duit dari kita tapi kasih sayang dari kita tu la yang paling penting.......luangkanlah masa dengan depa sementara dok ada lagi....
Ingat daku dalam doamu.........Amin ya rabbal a'lamin......

Khamis, Ogos 02, 2007

A.Halim >>> zaman ni kebanyakkan nama artis mula dengan huruf A.

Ada lagi ni lagu lama.Kali ni penyanyi yang nama dia pon mula dengan huruf A.
A.Halim ni pon sempoi gak lagu dia. Jadi buat sesapa yang dok cari lagu ni.....
Tuuuuuu..... dia....,tunggu apa lagi download la....

A.Halim - Burong punggok

A.Halim - Doa dan harapan

A.Halim - Nasibku

A.Halim - Teman baru


Selamat mendownload semua...........

download lagu A.Ramlie

Assalamualaikum,
Nama aku edy tapi kengkawan selalu panggil aku red, adala sejarahnya tu.
Kejadian masa aku sekolah rendah lagi ..... tapi tak yah la ceta kat hangpa... hehee
aku kalo lagu camni ada la sekit, itupon ayah aku suka sangat sebab tu simpan lagu camni.
tapi aku kan baru lagik blogging nihh kalo ada masalah tegur la sekit.


A.Ramlie - Takdir
A.Ramlie - Seribu janji
A.Ramlie - Harapan kecewa
A.Ramlie - Gadis jururawat
A.Ramlie - dendang anak tani
A.Ramlie - Oh Fatimah
A.Ramlie - Untuk bungaku
A.Ramlie - Kau pergi tanpa relaku
A.Ramlie - Semoga kembali
A.Ramlie - Gelombang hidup

Selamat download semua................